postheadericon Mental & High Performance Coaching

WAT IS NLP?

NLP biedt iedereen gereedschappen, processen en inzichten om zich persoonlijk, spiritueel en professioneel te ontwikkelen. NLP technieken worden gebruikt in verschillende terreinen zoals sport, coaching, onderwijs, bedrijfsvoering, persoonlijke ontwikkeling en gezondheidszorg.

 

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

Is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes. NLP is gebaseerd op de studie van de factoren die voor succes zorgen.

 

Neuro

Neuro heeft betrekking op het zenuwstelsel. NLP is gebaseerd op de veronderstelling dat we de wereld waarnemen via onze zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven en voelen). De informatie die we zo opdoen, slaan we op in de vorm van beelden, geluiden, geuren, smaken en gevoelens. Je kunt je voorstellen dat dit betekent dat ieder mens een eigen voorkeur en manier heeft bij het opnemen en verwerken van informatie.

 

Linguïstisch

Linguistisch beschrijft de manier waarop we gebruik maken van verbale en non-verbale taal om onze ervaringen, gedachten en emoties vast te leggen en vervolgens met anderen te delen. NLP gaat er vanuit dat taal direct van invloed is op hoe we denken, hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen.

 

Programmeren

Hoe verwerken en slaan we onze ervaringen op? Ieder mens heeft zo zijn eigen manier om te leren, te evalueren, te beslissen en problemen op te lossen.  We noemen dit ook wel jouw persoonlijke programmering of structuur. NLP veronderstelt dat er een bepaalde structuur zit in ons gedrag, ons denken en ons functioneren en dat deze structuur aangeleerd, gemodelleerd of onderwezen is. Dit betekent dat we een bestaande structuur ook kunnen wijzigen, namelijk door andere dingen te leren.

 

Prijzen:

Voor een sessie van een uur zijn de kosten € 60,00

 

Uitgevoerd door uw gediplomeerd Mental & High Perfomance coach.